NyhetsbildZoom
Polisen. Foto: vbl/arkiv

Både misshandel och rattfylleri under julafton

Stefan Westergård -
Rattfylleri och misshandel höll polisen sysselsatta under julafton. Julafton var ändå lugnare än vanliga helger.

Klockan 18 på julafton fick polisen larm om ett fordon som betedde sig onyktert i trafiken i Lappo. Polisen kände igen bilens signalement på Kauppakatu i centrala Lappo. Föraren flydde från polisen till Kuortanevägen. Där lämnade föraren fordonet och fortsatte flykten springandes. Polisen hann ifatt den misstänkte som blåste två promille i blåstest. Den gripne misstänks för grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Den samma mannen blev tidigare fast för grovt rattfylleri den 21 december i år.

I Jakobstad misstänks en kvinna för grovt rattfylleri. Kvinnan hade kört ut ur rondellen på Nya Bennäsvägen ungefär halv nio på julaftonskvällen. Vid avkörningen uppstod mindre skador på höger framsida av bilen. Vid polisens blåstest uppmättes över två promille. Kvinnan misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

I Jakobstad misshandlade en man sin hustru. Mannen tros har slagit hustrun i ansiktet. Polisen avlägsnade mannen och tog in honom till häktet. Han misstänks för misshandel.

En halvtimme efter midnatt åkte en personbil av vägen på riksväg 18 i Storkyro. I samband med avkörningen träffade fordonet en ljusstolpe. Den under 50-årige mannen blåste ungefär 1,5 promille i polisens blåstest. Mannen misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

På natten klockan 01.30 undersökte polisen ett fall av misshandel mellan två kvinnor i Seinäjoki. En under 30-årig kvinna misstänks ha slagit och bitit den andre. Kvinnan är i polisens förvar och ärendet utreds fortfarande.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan