Många döda i bombdåd i Kabul

FNB-AFP -
Minst 24 personer dog och 70 skadades, många av dem svårt, i två bombattacker i närheten av Afghanistans parlament i Kabul på onsdagen.

Merparten av offren rapporteras vara civila, bland dem parlamentsanställda.

Enligt en säkerhetsvakt utanför parlamentet orsakades den första explosionen av en självmordsbombare. Kort efter den första bomben exploderade en bilbomb, uppgav vakten.

Talibanrebellerna har uppgett sig stå bakom attacken. Talibanerna har i år fortsatt med sina attacker i motsats till tidigare år då rörelsen avbröt striderna under vintern.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan