NyhetsbildZoom
I november tilldelades Ellen DeGeneres "Presidentens frihetsmedalj" under en ceremoni i Vita huset. Foto: Manuel Balce Ceneta

Kändisarna sörjer sin president

TT -
När Barack Obama i natt tog farväl av folket i ett känslomässigt tal tog USA:s kändisar i sin tur ett känslomässigt farväl av sin president.

I natt finländsk tid gick många stjärnor ut på sociala medier för att uttrycka sina känslor för den avgående presidenten. Under Obamas tal i hemstaden Chicago haglade de känsloladdade Twitter-inläggen från flera kända stjärnors konton.


"Jag älskar dig mer än vad jag har utrymme på Twitter för att beskriva", skriver programledaren och skådespelerskan Ellen DeGeneres.


Även skådespelaren Jay Pharoah har svårt att hålla känslorna i styr. "Jag kommer att sakna Barack Obama så mycket. Han har ett stort hjärta och representerar allt som Amerika är och han har gränslös medkänsla för folket", twittrar han och avslutar med flera gråtande emoji-symboler.

På sitt Instagram-konto lade artisten Drake lade upp en bild där han blandat ihop presidents ansikte med sitt eget, och skriver: "Som en kanadensare som kallar USA sitt hem kommer jag alltid att bära med mig dina ord och minnet av din tid som president som inspiration".

Under sina åtta år i Vita huset har Barack Obama varit en favorit bland USA:s kändisar, och många av dem har stött honom i presidentvalen 2008 och 2012. Vid sin avskedsfest på Vita huset i fredags fanns bland andra Paul McCartney, Meryl Streep och Tom Hanks bland de inbjudna gästerna. Nyligen hyllade flera stjärnor dessutom Obama i en video som publicerades på Vita husets hemsida.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan