NyhetsbildZoom
Sommarjobb. Foto: Arkiv

Karleby erbjuder 250 sommarjobb

Tom Johanson -
Unga i Karleby har möjlighet att erhålla stadens sommarjobb även i år. Cirka 250 jobb bjuds ut och ansökningstiden börjar nästa vecka.

Personer som är födda 1996-2000 han söka sommarjobben. Bara de som söker via stadens elektroniska sommarjobbsansökan senast den 28 februari beaktas. Man försöker i första hand anställa unga som inte har fått sommarjobb hos staden tidigare.I fjol söktes sommarjobben av 941 personer av vilka 287 kunde anställas. Tekniska verket anställde över hälften av sommarjobbarna (155 personer). Bildningsväsendet anställde 52, koncernförvaltningen 41 och social- och hälsovårdsväsendet 39 personer. För sommarjobben inom social- och hälsovården svarar Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite från och med den 1 januari 2017.

För jobb av samma kravnivå betalas samma lön. Sommarjobbarnas uppgiftsbaserade lön är 1.000 euro i månaden. För dem som har studerat branschen i fråga minst ett år är anställningens längd en månad och arbetstiden branschens normala arbetstid. De får cirka 1 124 euro i totallön.

Beskedet om sommarjobb sänds senast den 24 april till alla sökande.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan