NyhetsbildZoom
Rex Tillerson anser att Rysslands senaste verksamhet inte har tagit hänsyn till USA:s intressen. Foto: Lehtikvua/AFP

Tillerson intar tuff linje mot Ryssland

FNB-AFP -
Donald Trumps tilltänkte utrikesminister Rex Tillerson anser att Rysslands senaste verksamhet inte har tagit hänsyn till USA:s intressen. Tillerson utfrågades på onsdagen av den amerikanska senaten.

Tillersons kommentar i sitt öppningsanförande kan ses mot bakgrunden av kontroversen kring Rysslands påstådda inblandning i presidentvalet i USA och hans nära band till Rysslands president Vladimir Putin.

Trump har sagt att han vill ha bättre relationer till Ryssland och Putin, men Tillerson såg ut att vilja övertyga senaten om att han kommer att hålla en tuff linje mot Ryssland.

– Våra Natoallierade har rätt att vara oroade över ett förnyat Ryssland, sade Tillerson och tillade att USA måste vara klarsynt i fråga om sin relation till Ryssland.

– Ryssland i dag utgör en fara, men är inte oförutsägbart då det främjar sina egna intressen, sade Tillerson.

Han angrep också Kina och varnade för att landet driver sina egna intressen och inte har gjort tillräckligt för att tygla Nordkorea.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan