NyhetsbildZoom
Wasa Express. Foto: Mikael Nybacka

Wasa Express fastnade i issörja

Fredrik Westblom -
Färjan hade stora problem då det var dags för avgång från Umeå på onsdagskvällen. Stormen ställde till det.

Isflak och snösörja hade blåst in i hamnen under onsdagen, vilket gjorde att båten inte kunde lägga ut som planerat klockan 18 svensk tid.

– Färjan anlände till Umeå i går (läs: på tisdag) kväll och den har stått stilla under dagen. Det hann samlas ganska mycket is, säger Peter Ståhlberg på Wasaline.

En bogserbåt kom till undsättning. Till slut kunde färjan lägga ut, knappa 40 minuter försenad.

– Det var alltså lite krångligt att komma loss, men nu är de på väg.

På grund av stormen kör man däremot väldigt försiktigt, menar Ståhlberg.

Blåser det så mycket att färjan borde vända om?

– Nej, de tar det bara lugnt och kör inte in den försenade tiden. Det börjar dessutom mojna lite nu, säger han.

Enligt beräkningarna borde Wasa Express vara i hamn tio över tolv finsk tid natten till torsdag.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan