NyhetsbildZoom
Kronoby flygfält. Foto: Arkiv

Inställda flyg i Kronoby och Vasa

Björn Bredbacka -
Ett par avgångar till och från Kronoby påverkas av strejken som fortsätter i dag. Även ett flyg från Vasa är inställt.

Flygstrejken fortsätter i dag fram till klockan nio på morgonen. Det är Luftfartsunionen IAU som strejkar och strejken gäller säkerhetskontroller och markservice på flygplatser där bolaget Airpro har verksamhet. Strejken inleddes klockan tre i natt.

Från Kronoby är 9.40 flyget till Helsingfors via Tammerfors inställt. Det gäller också flyget som anlänt 9.20 från Helsingfors.

Även flyget som skulle ha lyft från Vasa till Helsingfors klockan sju är inställt. 

Här kan du följa Finavias uppdateringar kring dagens flygtrafik. 

Förutom Helsingfors-Vanda gäller strejken även flygplatserna i Tammerfors, Uleåborg, Vasa, Kronoby och Åbo samt chartertrafiken från Kittilä. 

Utöver det inledde IAU:s medlemmar vid fem andra företag en stödstrejk klockan fyra natten till måndag. Även den strejken pågår till nio på måndagsmorgonen.

Finnair har meddelat att strejken leder till att inställda flyg och förseningar. Finnair är inte part i strejken men bolagets underleverantörer drabbas.


Riksförlikningsman Minna Helle har meddelat att medlingen fortsätter på tisdag.

IAU har även varslat om en strejk på fredag om ingen lösning nås före det.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan