NyhetsbildZoom
Tidigare pristagare: 2016 Gunilla Luther-Lindqvist, 2015 Humorgruppen KAJ och 2014 Maria Vestergård. Foto: Arkiv

Nominera din kandidat till Årets österbottning

VBL-ÖT-SÖ -
En idrottare, konstnär, medborgaraktivist eller en hjälpande hand – vem blir Årets österbottning 2017? Senast på måndag kan du nominera din kandidat.

Nu är det dags igen: Årets österbottning ska utses och du, bästa läsare, är med! Nu kan du nominera en kandidat, till en lokal kändis eller en person som utmärkt sig speciellt under året eller som gör nytta för Österbotten.

Här kan du skicka in din nominering.

Alla nomineringar bör vi ha senast den 20 mars 2017.

Därefter sammanträder en jury och väljer ut cirka tio namn bland alla som nominerats – och sedan är det upp till österbottningarna att rösta fram en vinnare. Omröstningen börjar i april.

Tävlingen görs som ett samarbete mellan Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Vaasan Ikkuna och Suupohjan Sanomat tillsammans med Österbottens förbund.

Årets österbottning utses vid Österbottens förbunds landskapsfullmäktiges möte i Vasa den 24 april.


Hon vann i fjolI fjol var det hjälporganisationen Nada Nords ordförande Gunilla Luther-Lindqvist i Jakobstad som röstades fram till Årets österbottning.

– Jag tyckte det kändes väldigt bra att få utmärkelsen. Jag känner att jag har ett stöd från väldigt många som visar att jag är på rätt väg, säger Luther-Lindqvist nu ett år senare. Här kan du läsa hela intervjun.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan