NyhetsbildZoom
Det förekommer en hel del problem med priserna på webbplatser för jämförelser och bokning av resor, skriver Helsingin Sanomat. Foto: Lehtikuva

HS: Ingen lösning på flygtvisten

FNB-VBL-ÖT -
En strejk på flygplatserna på fredag ser allt mer sannolik ut. IAU:s förtroendeorgan behandlar inte medlingsbudet i flygtvisten, skriver Helsingin Sanomat.

Ett medlingsbud lades i natt fram i tvisten som berör flygbranschen, men enligt tidningen anser IAU att medlingsbudet för mycket följer arbetsgivarnas linje. IAU har inte bekräftat detta för FNB.

Förhandlingarna fortsatte fram till klockan två på natten. Riksförlikningsman Minna Helle har meddelat att parterna ska ge sina svar senast klockan 12.

Luftfartsunionen IAU och Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta tvistar om avtalsvillkoren för de anställda på Airpro som erbjuder markservice.

Riksförlikningsmannen har tidigare sagt att tvisten främst gäller vilket kollektivavtal som ska användas. Hon har beskrivit konflikten som ovanligt komplicerad.

Om medlingsbudet inte godkänns väntas en ny strejk på fredag. Strejken skulle pågå mellan klockan 15 och 19.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan