NyhetsbildZoom
Björn Wahlroos Foto: Lehtikuva

Wahlroos donerade aktier för miljoner till familjen

FNB -
Sampos styrelseordförande Björn Wahlroos har donerat sammanlagt 800 000 Sampo-aktier till sina familjemedlemmar, meddelar Sampo.

Wahlroos har dessutom flyttat över 565 481 Sampo-aktier till ett bolag där barnen har bestämmanderätt.

Då handeln avslutades på Helsingforsbörsen på torsdagen kostade en Sampo-aktie 44,36 euro. Det betyder att donationen är värd aningen över 60 miljoner euro.

Efter donationen äger Wahlroos själv direkt eller indirekt 10,4 miljoner aktier.

Wahlroos ägarandel motsvarar 1,9 procent av det totala antalet Sampo-aktier. Innan donationen ägde Wahlroos cirka 11,8 miljoner aktier, vilket motsvarade cirka 2,1 procent av alla aktier i Sampo.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan