NyhetsbildZoom
Greklands finansminister Euclid Tsakalotos och Spaniens finansminister Luis de Guindos Jurado. Foto: Emmanuel Dunand

Euroländerna skyndar på om Grekland

FNB–TT-Wiktor Nummelin -
Euroländerna utlovar intensiva samtal för att så snabbt som möjligt nå en lösning kring nästa nödbetalning till Grekland.

– Mycket arbete har gjorts och framsteg nåtts. Men några nyckelfrågor återstår fortfarande, konstaterar mötesordförande Jeroen Dijsselbloem sedan euroländernas finansministrar diskuterat Greklands ekonomiska läge.

Tiden har tickat på utan enighet kring de fortsatta reformer som Grekland lovat utföra för att nästa utbetalning ska kunna göras inom ramen för den krisuppgörelse som nåddes sommaren 2015.

– Ju längre det dröjer, desto mer ökar osäkerheten i Grekland och på marknaden, säger EU-kommissionens finansansvarige Pierre Moscovici.

De närmaste dagarna ska nu samtalen "intensifieras" i Bryssel i hopp om att göra allt klart i tid till nästa eurogruppsmöte, på Malta den 7 april.

– Det här är inget löfte om att allt ska vara klart till dess, men det finns en stark vilja till att reda ut de återstående frågetecknen så fort som möjligt, säger Dijsselbloem.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan