USA vill begränsa elektronik på flyget

FNB -
USA kommer att begränsa elektroniken ombord på flyg från vissa länder. Det här uppger bland annat CNN med hänvisning till myndighetskällor.

Enligt CNN skulle begränsningen gälla flygbolag som flyger till USA från vissa länder i Mellanöstern och Afrika. Men uppgifterna om länderna varierar. Enligt Financial Times skulle förbudet gälla åtta länder, andra medier talar om hela 13 länder.

Begränsningen som ska göras av säkerhetsskäl skulle gälla apparater som är större än mobiltelefoner. Det skulle fortfarande vara tillåtet att transportera elektroniken bland det incheckade bagaget.

Enligt CNN har begränsningen att göra med den säkerhetsoro som gäller direkta flyg till USA från vissa länder.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan