NyhetsbildZoom
Ivanka Trump, dotter till Donald Trump, ska få ett eget kontor i Vita huset. Foto: Lehtikuva/AFP

Ivanka Trump får kontor i Vita huset

FNB -
Donald Trumps dotter Ivanka Trump ska få ett eget kontor i Vita huset, uppger webbtidningen Politico. Däremot ska hon fortfarande inte få en officiell ställning i Trumps administration.

Trots det kommer hon att få tillgång till åtminstone en del sekretessbelagda uppgifter. Det unika arrangemanget väcker etiska frågor, skriver Politico. Dessutom är nepotism, alltså att gynna släktingar förbjudet enligt amerikansk lag.

Politiska experter säger att det egna kontoret tyder på att Ivanka Trump håller på att få en större roll som presidentmedarbetare. Enligt hennes advokat ska hon vara presidentens "ögon och öron".

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan