NyhetsbildZoom
Varg. Foto: Lehtikuva

Varg strök runt i Pedersöre

Markus Björklund -
En varg rörde sig i Pedersöre på torsdagen. Två observationer gjordes på förmiddagen. Uppdaterad med videoklipp.


Film: Ellen Rautamo-Snellman

Enligt Mattias Kanckos på Essnature sågs vargen först i Lövö när den sprang över Bennäsvägen. Sedan sågs den i Östensö där man även lyckades fånga den på film.

Vargen är orädd och har korsat flera gårdsplaner, men Kanckos påpekar att man inte behöver vara rädd.

– Det bästa är att vara lugn om man träffar på vargen, säger Kanckos.

Han tror att det är frågan om en så kallad genomstrykare som söker efter ett eget revir.

– Det är vanligt att en varg utan eget revir kan röra sig runt 20–30 kilometer per dygn.

Eventuella observationer av vargen kan meddelas till Kanckos som är kontaktperson för stora rovdjur i Österbotten.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan