NyhetsbildZoom
Jakobstad. Foto: Arkiv

Missnöjet störst i Jakobstad och Raseborg

FNB -
De nöjdaste invånarna hittas i Grankulla och Birkala. I Jakobstad och Raseborg är missnöjet störst.

De nöjdaste kommuninvånarna i Finland bor i Grankulla och Birkala, visar en färsk undersökning.

Enkätundersökningen som görs av EPSI Ratings årligen mäter hur nöjda finländarna är med sin hemkommun på skalan 1–100. Både Grankulla och Birkala fick resultatet 84,5.

Överlag var invånarna i de stora städernas kranskommuner mest tillfredställda.

Störst var missnöjet i Raseborg och Jakobstad, som båda fick under 60 poäng av sina invånare.

Då man bara beaktar de 20 största städerna klarade sig Seinäjoki bäst. Tammerfors kom på andra plats.

Lite över 10.000 personer intervjuades för undersökningen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan