NyhetsbildZoom
Totalt skickades åtta enheter till energianläggningen på Vasklot. Foto: Felix Rantschukoff

Torvbrand på Vasklot

Felix Rantschukoff -
I en energianläggning uppstod en mindre brand när torv stockades i ett rör.

På söndag eftermiddag antändes torv av okänd orsak i en energianläggning på Vasklot i Vasa. Genom ett skarv i rören, som är närmare en meter i diameter, hade den antända torven läckt ut.

Torven hade glött och rykt.

Österbottens räddningsverk fick branden släckt med vatten och inga skador uppstod.

Någon risk för att branden skulle ha spridit sig var minimal enligt brandförmannen Kai Sandelin.

– Vi såg ingen risk för det. Byggnaden består mest av metall, säger Sandelin.

Totalt skickades åtta enheter till platsen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan