NyhetsbildZoom
Darin. Foto: Pressbild/Kari Nordlund

Darin uppträder i Vörå i sommar

Christine Smedberg -
Skivaktuella Darin ger sin enda spelning i Finland på Norrvallas sommarfest i juli.

På torsdag morgon blev det klart att skivaktuella Darin från Sverige är årets huvudartist på sommarfesten på Norrvalla i Vörå den 7 juli. Jessica Havulehto på arrangören Folkhälsan Utbildning är mycket nöjd:

- Det här känns riktigt, riktigt bra. Darin kan säkert locka en bred publik, han har haft en lång karriär och alla vet vem han är - han fungerar över generationsgränserna.

- Han känns också som en sympatisk person som passar bra på en sommarfestdag med picknick på Norrvalla. Jag tror det blir riktigt skön stämning. Nu hoppas vi bara på soligt väder.


Publiken på Norrvallas sommarfester brukar röra sig kring 2000-3000 personer. Rekordåret var 2015 då svenska eurovisionsvinnaren Måns Zelmerlöw stod på scenen. I år hoppas Havulehto att man också kan locka publik över språkgränsen.

- Darin har ju pressdag i Finland i dag så han kommer att vara mycket i finsk media nu. Eftersom Norrvalla sommarfest också blir hans enda spelning i Finland hoppas vi att vi kan dra publik också längre ifrån till Vörå.

Darin Zanyar fick sitt genombrott i den första säsongen av tv-programmet "Idol" i Sveriges TV4 år 2004 där han kom tvåa. I början av 2005 släppte han sitt debutalbum "The Anthem" där hans första singel - hitlåten "Money for nothing" skriven av Robyn - ingår. Under sin karriär har han släppt sju album, sex på engelska och ett på svenska.

Det var för två år sedan som han bestämde sig för att ta en ny väg i sitt artisteri med låttexter på svenska och mer organisk musik. Nu är han aktuell med ett nytt album på svenska som kommer senare i år. Den första singeln "Ja må du leva" från den kommande skivan släpptes den 31 mars.

Zoom

Josefin Sirén. Foto: Jonny Smeds


Utöver Darin uppträder även Vöråbördiga Josefin Sirén, som släpper sin första singel "Hold Me" den 28 april, på sommarfesten (läs mera om henne här).

- Hon bor nu i Stockholm och skriver sina egna låtar. Det är roligt att också kunna presentera en ny lokal, talang, säger Havulehto.

Sommarfesten bjuder också på en artist för de allra yngsta i familjen, Arne Alligator.


Från klockan 18 på kvällen blir det rockabilly-party på Norrvalla. Då är åldersgränsen 18 år. På scenen står då Vörjeans - med Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård från humorgruppen KAJ - samt grupperna Stompin Shoes och Danny T & The Sirens.

Zoom

Vörjeans – Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård – gör en barnförbjuden spelning på Norrvalla. Foto: Pressbild


Havulehto säger att man i år satsa på mera kringprogram på sommarfest, så att alla i familjen säkert ska hitta något som tilltalar.

- Vi utökar med fler företag och försäljare. Och eftersom vi har rockabilly-tema har vi också en bilutställning dit alla sorters entusiastfordon, allt från veterantraktorer till motorcyklar, är välkomna. Vi kommer att dela ut pris i olika kategorier, bland annat "bästa raggarbil".

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan