NyhetsbildZoom
Mikko Koivu. Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Koivu nominerad till NHL:s bästa defensiva anfallare

FNB -
Minnesota Wilds Mikko Koivu är nominerad till priset för NHL:s bästa defensiva anfallare.

Boston Bruins center Patrice Bergeron och Anaheim Ducks center Ryan Kessler tävlar med Koivu om Selke Trophy.

Vem som får priset tillkännages under NHL:s prisceremoni i Las Vegas den 21 juni.

Det är första gången som Koivu, 34, finns bland de tre Selke Trophy-kandidaterna. Han belade 2009 fjärde platsen i omröstningen.

Den här säsongen gjorde Koivu bland annat sitt bästa resultat i NHL-karriären i plus/minus-statistiken (+27). Han kom trea i Wilds interna poängliga med 18+40 poäng och vann 55,2 procent av tekningarna.

Endast en finländsk spelare, Jere Lehtinen, har vunnit Selke Trophy. Han gjorde det tre gånger, 1998, 1999 och 2003.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan