NyhetsbildZoom
Över 13?500 äktenskap slutade i skilsmässa i fjol. Foto: Lehtikuva

Färre skilsmässor i fjol

FNB -
Över 13 500 äktenskap slutade i skilsmässa i fjol. Det är nästan 400 färre än året innan, rapporterar Statistikcentralen.

Genomsnittsåldern bland kvinnorna som skilde sig i sitt första äktenskap var cirka 40 år. Bland männen var den 43 år.

Det första äktenskapet hade i snitt varat i tio år före skilsmässan.

Också antalet ingångna äktenskap minskade en aning. I fjol ingicks nästan 25 000 äktenskap, vilket var drygt 200 färre än året innan.

Statistiken visar att finländarna är allt äldre när de gifter sig. Kvinnorna som ingick sitt första äktenskap var i snitt 31,4 år gamla och männen 33,7 år.

I fjol registrerade 157 kvinnliga och 97 manliga par sitt parförhållande.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan