Den första delen av visitationen hölls i november och nu är det dags för själva besöket i församlingen. Programmet inleds i kväll med kyrkfest i stadskyrkan.

Stadsdirektör Stina Mattila framför en hälsning och biskop Björn Vikström talar. För musiken står Nina Åström, kören Paletten, kyrko­kören samt KU:s Blås­orkester tillsammans med församlingens kantorer. Kvällen avslutas med kyrkfarstukaffe.

På lördag eftermiddag blir det en vandring från Rödsö skola till Vittsar skola. Där hålls också en byagudstjänst där Berndt Berg predikar. Det blir också vittnesbörd och en hälsning av biskopsparet och musik.

På söndag firas mässa i sockenkyrkan där biskopen predikar och efter den blir det församlingslunch i församlingshemmet till förmån för församlingens ungdomsprojekt. Visitationshelgen avslutas med visitationsstämma.

Det här är den första visitationen enligt den nya modell som domkapitlet utarbetat. Det är en ettårig process som inleds med ett diskussionstillfälle, följt av själva visitationsbesöket och avslutas med ett uppföljande besök efter ett halvår.

Målsättningen är dels att stöda och uppmuntra de anställda och församlings­aktiva, men också utvärdera och granska det arbete som görs i församlingen.