NyhetsbildZoom
Sampo Terho. Foto: Lehtikuva

Terho missnöjd med språkexperiment

FNB -
En konflikt om yrkesutbildningen och svenskan har uppstått i regeringen, rapporterar Yle.

Enligt Yles uppgifter hade regeringen redan kommit överens lagpaketet som ska reformera utbildningen, då Sannfinländarna ställde ett villkor för att ärendet ska gå vidare. Partiet vill utvidga projektet med att göra svenskan frivillig.

– Sannfinländarna är mycket oroliga över att språkexperimentet som man kom överens om i regeringsprogrammet framskrider svagt och otillfredsställande, säger ordföranden för partiets riksdagsgrupp Sampo Terho.

Enligt Yle har det förekommit hård ordväxling om frågan i synnerhet mellan Terho och undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

Terho kommenterar inte påståendet att Sannfinländarna skulle utpressa Samlingspartiet med språkexperimentet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan