NyhetsbildZoom
Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic utmanar Anderlechts Mbodj Kara. Foto: Lehtikuva

United vidare – men Ibrahimovic skadad

FNB–TT -
Manchester United är vidare till semifinal i Europa League.

Men fortsättningen av turneringen, och en eventuell final i Stockholm, kan bli utan Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske anfallaren landade illa i den 93:e minuten och linkade av med ett skadat knä.

Det krävdes förlängning för att skilja Manchester United och Anderlecht åt i Europa League-fotbollen. Precis som i det första mötet stod det 1–1 på resultattavlan vid full tid och det var först i förlängningen som Marcus Rashford till slut kunde avgöra kvartsfinalen med målet som innebar 2–1 till United.

Men den fortsatta Europaresan, med en eventuell final i Stockholm, kan komma att bli utan Zlatan Ibrahimovic. Svensken, som började på bänken i ligamötet med Chelsea, var tillbaka i Uniteds startelva men tvingades bryta matchen innan förlängningen.

I den absolut sista sekunden, i den 93:e matchminuten, landade anfallaren riktigt illa efter en duell. Han tog sig för höger knä och grimaserade av smärta innan han fick ledas av planen.

– Jag tror inte att det är lindriga skador. Jag är ganska pessimistisk, säger José Mourinho enligt Aftonbladet.

Uronen spelade

John Guidettis Celta Vigo är också vidare till i semifinal i Europa League. Den svenske anfallaren tvingades dock lämna returmötet med belgiska Genk, där finländaren Jere Uronen spelar, med skadeproblem i slutet av första halvlek. I Genk klarade det spanska laget oavgjort 1–1.

Dansken Pione Sisto försökte två gånger skruva in ett spanskt ledningsmål i bortre krysset men var bara nära. När han tog i för allt vad han hade gick det bättre: då satt bollen i nättaket för 1–0.

Målet gav bufferten Celta behövde. Leandro Trossard kvitterade till 1–1 men fler mål blev det inte. Uronen spelade i hela matchen.

Ajax vidare

Schalke var på väg att vända mötet med Ajax, och även här krävdes förlängning för att nå ett avgörande. Schalke gjorde 2–0 och kvitterade till 2–2 totalt. I förlängningen utökade Schalke till 3–0, men Ajax reducerade till 2–3 och är därmed i semifinal.

Besiktas kopierade Lyons segersiffror från mötet i Frankrike, 2–1, och matchen gick till straffar. Där var lagen 100-procentiga fram till det 13:e försöket. Då följde tre missar innan lagkaptenen Maxim Gonalons blev hjälte för Lyon.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan