NyhetsbildZoom
Det förekommer en hel del problem med priserna på webbplatser för jämförelser och bokning av resor, skriver Helsingin Sanomat. Foto: Lehtikuva

HS: Prisjämförelser på resor kan visa fel

FNB -
Det förekommer en hel del problem med priserna på webbplatser för jämförelser och bokning av resor.

Helsingin Sanomat skriver med hänvisning till en specialgranskning i hela EU att många sajter marknadsför resetjänster på ett vilseledande sätt.

Granskningen som gjordes av EU-kommissionen och EU avslöjade brister i synnerhet i priserna och i hur de räknas och presenteras.

Det hände att resesajterna lade till extra avgifter på priset i ett senare skede av bokningsprocessen utan att tydligt meddela det för konsumenten. Ibland fanns de resor som reklamfördes till nedsatta priser i verkligheten inte alls att få.

I översynen granskade myndigheterna i 28 länder samtidigt sammanlagt 352 webbplatser för jämförelser av rabatter och priser i resebranschen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan