FPA behandlar utkomsstöd snabbare

FNB -
Anhopningen av ansökningar om grundläggande utkomststöd har lättat och ansökningarna handläggs nu inom utsatt tid, meddelar Folkpensionsanstalten.

Enligt lagen ska ansökningarna behandlas inom sju vardagar.

– Nu får klienten beslutet inom den lagenliga tiden. De ansökningar som har alla bilagor som behövs kan behandlas på mindre än sju dagar, säger Antti Jussila, chef för södra försäkringsdistriktet.

Handläggningen av det grundläggande utkomststödet flyttades över från kommunerna till Folkpensionsanstalten. Det enda kommunerna fortfarande sköter är det kompletterande och förebyggande utkomststödet.

Många sökande har blivit lidande av att stödbesluten har dragit ut på tiden. FPA meddelar nästa vecka hur man kommer att ersätta och gottgöra olägenheterna.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan