NyhetsbildZoom
Bild från bombattacken i St Petersburg. Foto: Str

Dödssiffran efter bomben i S:t Petersburg steg igen

FNB–AFP -
Dödssiffran efter terrordådet i metron i S:t Petersburg steg igen på fredagen då en kvinna som skadades i explosionen dog på sjukhus.

Myndigheterna uppger att antalet dödsoffer från attacken nu är 15. Utöver det dödades den misstänkta självmordsbombaren.

Tiotals personer skadades i terrordådet. Myndigheterna uppger att 20 personer fortfarande vårdas på sjukhus.

Den misstänkta gärningsmannen i bombdådet är 22-årig man som är rysk medborgare men född i Kirgisien. Tio personer har gripits misstänkta för inblandning i attacken. De misstänkta har alla rötter i Centralasien.

Hittills har ingen extremistgrupp tagit på sig skulden för attacken. Säkerhetstjänstens FSB:s chef uppger att utredarna är nära att avslöja vem det var som beställde attacken.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan