Hemmagjorda vapen från 3D-skrivare oroar polisen

FNB–TT -
Malmöpolisen har den senaste tiden beslagtagit två skjutvapen som till stora delar skrivits ut med 3D-skrivare. Polisen har provskjutit vapnen, som visat sig vara helt funktionsdugliga, rapporterar P4 Malmö.

Vapnen är byggda med hjälp av plastdelar från en 3D-skrivare, medan vissa delar är av metall.

Problemet med plastvapen är känt från andra länder sedan tidigare, men är ett nytt fenomen i Malmö.

– Det behöver inte vara straffbart att inneha olika plastdelar, men sätter man ihop dem utgör de faktiskt ett vapen. Bara det att de faktiskt fungerar får mig att fundera över hur effektiv vapenlagstiftningen är, säger polismästaren Stefan Sintéus enligt Sydsvenskan.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan