NyhetsbildZoom
Jukka Isomäki och Päivi Lehtikunnas står bredvid dotterns Citroën 2CV från 1989. Foto: Johan Bergman

Bryggfood, soppa à la Brändö, momos ...

Johan Bergman -
I Österbotten överraskar restaurangdagen med många godbitar. Bland annat i Brändö bjuds det på löksoppa och jazz.

På lördag bjuder Jukka Isomäki och Päivi Lehtikunnas in besökare till deras trädgård på Peltokangasvägen 15.

– Vi har länge tänkt ordna något på restaurangdagen, men vi har alltid varit ute och rest när den inträffat, säger Isomäki.

Paret brukar åka på resa till Centraleuropa med någon av Isomäkis gamla Citroënbilar. Det står flera 2CV parkerade på gården, när vi frågar honom hur många han har skrattar och berättar att han slutat räkna.

– De är ungefär tio stycken. De är en bra investering eftersom de börjar bli eftertraktade nere i Europa. Den rosa fick min dotter när hon tog körkort, det var hennes idé med Hello Kitty-tema.

Förutom möjligheten att titta på franska bilar, ska paret sälja fransk löksoppa och småfranska till besökarna.

– Det blir fransk löksoppa á la Brändö säger Isomäki.

Under dagen ska de också att ordna en gårdsloppis.

– Vi har samlat ihop så mycket saker under åren. Det har bott två familjer i vårt hus, och så har vi ärvt lite och så vidare. Det är bra med en ordentlig vårstädning.

Bland annat säljer Isomäki en av sina fem saxofoner.

– Jag behöver inte ha så många, så jag säljer min första. Men bilarna är inte till salu.

Isomäki ska också att uppträda med sitt band Moving Mehari band. De uppträder mellan klockan ett och tre.

– Vi brukar uppträda i vår bandbil (också en Citroën, red anm.), men nu uppträder vi i garaget här på gården, det är smidigare.

Pop-up restauranger i Österbotten

  • Damkören Madrigalen bjuder på bryggfood, wraps, vid Jakobstads båtvarv klockan 11-17.
  • Taste of everest serverar Nepaliska Momos på Vasa torg klockan 11-16.
  • Loppiskafé , kaffe och lopptorg på Folkhälsans daghem i Vasa på stationsgatan 28. Det serveras morots- och linssoppa, samt focaccia, klockan 11-15.
  • Soppaa-Soppailua-Soittoa. Peltokangasvägen 15, Brändö, Vasa. Det bjuds på Löksoppa, lopptorg och musik klockan 12-17.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan