NyhetsbildZoom
I samband med Kyrkodagarna i Åbo där de papperslösa flyktingarnas situation diskuterades på fredagen sade statsminister Juha Sipilä (C) att han är beredd att höja antalet kvotflyktingar. Foto: Lehtikuva/Vesa-Matti Väärä

Sipilä kan tänka sig fler kvotflyktingar

FNB -
Statsminister Juha Sipilä (C) säger sig vara beredd att höja antalet kvotflyktingar om EU kan uppnå en helhetslösning i flyktingfrågan.

Sipilä uttalade sig i samband med Kyrkodagarna i Åbo där de papperslösa flyktingarnas situation diskuteras.

Sipilä säger att regeringens mål är att asylpolitiken ska förenhetligas med de övriga EU-länderna.

Han säger att det skulle vara väsentligt att försöka hjälpa flyktingarna så nära deras hemland som möjligt. EU borde tillsammans med FN:s flyktingorgan jobba för att förbättra förhållandena för flyktingarna.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan