NyhetsbildZoom
Korv-Görans öppnar i Vasa i augusti. Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Korv-Görans öppnar i Vasa

Jonny Smeds -
I mitten av augusti öppnar Korv-Görans en ny restaurang på Brändö torg i Vasa.

Det har varit på gång en längre tid men nu står det klart. Korv-Görans öppnar i Vasa. Johan Lindberg, som är vd för Korv-Görans, säger att det känns väldigt kul att äntligen få öppna i Vasa.

– Det tog lite längre tid än vi räknat med att få bygglov på Brändö torg, säger Lindberg.

Lindberg som själv bott på Brändö säger att stadsdelen är perfekt för Korv-Görans. Det är nära till studerande och det är smidigt att komma efter mat. Men den största orsaken till att man valt Brändö är ändå Niklas Borg som haft Brändö grillen i många år.

– Vi vill ha folk som kan branschen och det är något som Nicke Borg kan.

Borg säger att Korv-Görans varit intresserad av Vasa sedan 2011 och att han väntat länge på att få öppna.

– Vi har tittat på andra lokaler och sökt bygglov. Nu med facit på hand är jag jättenöjd med vad vi fått tillstånd.

Restaurangen byggs för tillfället på torget där Brändö grillen stått tidigare. Det är Kalle Viljanen som ritat byggnaden som har ett 24 meter långt tak och svart, tjärad panel.

Planer för framtiden finns redan nu fastän man ännu inte hunnit öppna. En terrass mot torget ska byggas och Borg hoppas kunna sälja mellanöl till matgästerna.

De som varit rädda för att favoriterna från Brändögrillen skulle försvinna från menyn behöver inte vara oroliga, säger Borg.

– Vi kommer i fortsättningen också sälja till exempel chilipekoni och supererkkarit.

Rekryteringsprocessen är i full gång. När restaurangen öppnar i mitten av augusti kommer den sysselsätta två heltidsanställda och några deltidsanställda.

Uppdaterad 22:00 med kommentarer av Niklas Borg.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan