– Skalvet var kännbart. Vi vaknade till att sängarna skakade och glasföremålen i huset klirrade, beskriver Jarkko Koivuniemi nattens upplevelse.

– Det kändes skrämmande till att börja med, speciellt som vi är ovana vid jordbävningar. Det var som att vara i filmen The Exorcist när sängen skakade.

Koivuniemi säger att familjen kom lätt undan. Inget gick sönder i deras fritidsbostad. Däremot har Koivuniemi sett sprickor och revor i vägytorna utanför huset.

Koivuniemi och hans familj ska flyga tillbaka till Finland med nattflyget på måndag. Tills dess fortsätter semestern i fundersamma stämningar.

– Naturligtvis tänker man på om det kommer ännu fler efterskalv.

Två döda och nästan 200 skadade

Skalvet inträffade vid 01.30-tiden, lokal tid, cirka 16 kilometer öster om den grekiska ön Kos i ögruppen Dodekaneserna i Egeiska havet. Det var sydväst om de turkiska turistorterna Marmaris, Bodrum och Datca.

Jordskalvet verkar ha orsakat störst skador på Kos. Minst två personer har omkommit, enligt öns borgmästare.

Över 120 personer har skadats, uppger myndigheterna enligt Guardian, medan de senaste siffrorna från Turkiet är 70 skadade.

Utrikesministeriet känner inte till att några finländare skulle ha skadats eller omkommit i jordbävningen. På ministeriet säger man till FNB att 45 finländare har gjort en reseanmälan till ön Kos, och åtta till den turkiska staden Bodrum. Det kan ändå finnas fler finländare än så i området, bedömer man på ministeriet.