NyhetsbildZoom
Jakob Norrgård, Axel Åhman och Kevin Holmström äntrar Wasa Teaters tillfälliga scen på Ritz nästa höst. Foto: Jannike Back

KAJ producerar musikal för Wasa Teater

Linn Övergaard -
Wasa Teater inleder spelåret 2018-2019 med en nyskriven musikal. På scen står humorgruppen KAJ tillsammans med skådespelare från teatern.

I september nästa år bjuder Wasa Teater på urpremiär för en nyskriven musikal av humorgruppen KAJ. Efter att ha gjort tre humorshower i ganska liknande stil säger Axel Åhman, Jakob Norrgård och Kevin Holmström att de nu vill testa något nytt, utvecklas och utmana sig själva.

– Publiken kommer att få se en musikal av och med KAJ, men allt kommer att vara nyskrivet. Det här är en idé som vi har diskuterat länge och nu får vi äntligen sätta oss ner och skriva manus, musik och låttexter.


Kommer publiken att känna igen KAJ?

– Publiken kommer absolut att känna igen KAJ. Det är kanske ett nytt format, men det är fortfarande låtar på dialekt och vår karaktäristiska humor, säger humorgruppen.

Musikalen regisseras av Wasa Teaters tidigare teaterchef Ann-Luise Bertell.

– Det är en glädje och en ära att få bli den första som regisserar KAJ. Tematiken de valt för sin musikal - frågan om det var bättre förr - blir intressant att få ett svar på. Jag ser fram emot samarbetet med KAJ och med min teater, Wasa Teater, säger Bertell.

Musikalen kommer att spelas 55 gånger fram till nyårsafton. Biljetter kommer till försäljning den 7 april 2018.


Wasa Teater har sökt olika utrymmen för renoveringsåret men är glada över att Ritz är höstens huvudsakliga scen. Också föreningen som driver verksamheten på Ritz ser stora möjligheter med att ha Wasa Teater som gäst.

– Skafferiet ser mycket fram emot hösten 2018 tillsammans med Wasa Teater. Föreningen hoppas att teaterns närvaro på Ritz skapar synergieffekter för båda parter och tror att både teatern och Ritz gagnas av samarbetet. Verksamheten på Ritz kommer under hösten att fortsätta som vanligt, även om antalet egna evenemang minskar. Det har dock redan reserverats helger för konserter och våra årligen återkommande evenemang, säger ordförande Niklas Finne.

Efter en höst på Ritz blir det våren 2019 enligt tradition en familjeföreställning. Den våren kommer föreställningen att spelas på Smedsby UF. Familjeföreställningen spelas från mars till maj 2019.

- Teatern lever under annorlunda stjärnor under renoveringsåret och vi är glada att också kunna vara på Smedsby UF, som är ett aktivt föreningshus med stark teatertradition och med en logistik som lämpar sig bra för vår verksamhet. Huset har en anpassningsbar scen, en stor sal, goda serverings - och parkeringsmöjligheter. Utöver det kommer Wasa Teater i vanlig ordning att också ha turnerande produktioner i regionen, säger teaterchef Åsa Salvesen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan