Den flyende bilen krockade på Nätbindaregatan och fick stora plåtskador. Lördagens biljakt slutade på Nätbindaregatan i Dragnäsbäck i Vasa.

Biljakt genom Vasa centrum i 100 km/h

Felix Rantschukoff -
På lördag eftermiddag flydde en bil från polisen och körde genom staden i över 100 kilometer i timmen. Jakten slutade när den misstänkta rattfylleristen krockade med en annan bil i Dragnäsbäck.

Biljakten började i Vasa centrum när en patrull försökte stoppa bilen. Bilföraren vägrade att stanna och började fly från polisen. Jakten gick genom Brändö och slutade i Dragnäsbäck. Bilföraren som flydde från polisen krockade i en annan bil på Nätbindaregatan vilket också gjorde att polisen kunde komma i kapp den.


Chauffören är en 35-årig man från Vasatrakten. Han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Förutom chauffören befann sig en passagerare i bilen. Båda är gripna och polisen har tagit fordonet till förvar. Inga personskador har uppstått enligt lägescentralen, det uppstod enbart plåtskador på bilarna. En hund i bilen som blev påkörd skadades lindrigt.

– De som varit ögonvittnen till biljakten kan tipsa oss. Vi meddelar mera när vi fått en mera övergripande bild av händelseförloppet, säger kommissarie Pauli Latvanen vid polisens lägescentral.

Numret till lägescentralen är: 0295440512.

Senare på lördag kväll hade inte polisen fått in några tips om människor som riskerat att bli påkörda av bilen.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan