NyhetsbildZoom
Märta Tikkanens ”Århundradets kärlekssaga” blev ljudbok. Foto: Stefan Bremer

Tikkanens Århundradets kärlekssaga blev ljudbok

FNB -
Författaren Märta Tikkanen har läst in sin klassiska diktroman Århundradets kärlekssaga till en ljudbok som ges ut av Schildts & Söderströms.

– Inspelningarna var laddade stunder. Det är bara Märta själv som vet exakt hur betoningarna ska ligga och hur långa pauserna ska vara, skriver förslaget i ett pressmeddelande.

Boken utkom 1978 och är i dag ett av Tikkanens mest översatta verk.

– Hennes tonläge och timbre är en del av det här verket, en värdefull del av berättelsen. Märta har ju läst de här texterna otaliga gånger och hon vet hur hon vill ha dem. Det är djupt känt och tänkt och det är en stor ära att få ge ut Århundradets kärlekssaga i Märtas egen tolkning, säger Anna Friman, litterär chef på Schildts & Söderströms.

"

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan