NyhetsbildZoom
Hungerdagens bössinsamling gav över en miljon euro. Foto: Arkiv

Hungerdagsinsamlingen börjar

FNB -
Röda Korsets Hungerdagen-bössinsamling inleds i dag. Med pengarna som sänks hjälper man offer för naturkatastrofer, konflikter och olyckor i Finland och ute i världen.

I Finland hjälper katastroffonden till exempel vid plötsliga kriser. Med pengarna kan man bland annat utbilda frivilliga som är på plats vid krissituationer, som efter knivattacken i Åbo i augusti.

Utomlands hjälper man bland annat offer i konfliktområdet i Jemen och stormoffren i Karibien.

Insamlingen i bössor är en betydande del av Hungerdagen, men det går också att skänka pengar till exempel på nätet, per sms eller genom ett telefonsamtal.

Bössinsamlingen för Hungerdagen pågår från i dag till på lördag.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan