Enligt Londonpolisen var det en improviserad sprängladdning som detonerade.

Ingen av de 22 skadade uppges ha fått livshotande men. 18 av offren fördes till sjukhus med ambulans och fyra tog sig till sjukhuset på egen hand.

Brittiska premiärminister Theresa May kallade regeringen till ett krismöte på grund av incidenten.

– Mina tankar är hos dem som skadades i dådet och hos räddningsmanskapet som modigt reagerade på terrordådet, twitterade May.

Tunnelbanelinjen District May stängdes efter dådet mellan Earl's Court och Wimbledon. Polisen uppmanade folk att undvika att röra sig i omgivningen av den drabbade stationen.

Ögonvittnen berättar om ett vitt föremål som exploderade.

Ett vittne sade till tidningen Telegraph att det var ett vitt föremål som exploderade i bakändan av ett tunnelbanetåg som körde in på stationen. På Twitter spreds en bild av en brinnande vit hink i en Lidl-plastpåse.

Efter detonationen sprang folk i panik från perrongen ner för trapporna och ut på gatan.

Ett ögonvittne som intervjuats av BBC säger att flera personer skadades lindrigt sedan de ramlat omkull i tumultet.

– Jag såg en gråtande kvinna, en massa människor som skrek och tjöt. Det var trängsel i trappan som ledde ut till gatan, säger Richard Aylmer-Hall till BBC.

– Det jag hörde var något slags hård smäll strax efter att vi anlänt till stationen. Alla trängde sig ut ur tåget och luften fylldes av lukten av bränt. Jag såg människor med brandskador, sade ögonvittnet Luke.

Beväpnade poliser, räddningspersonal och en bombgrupp skyndade till platsen. Biträdande polischefen i London Mark Rowley säger att fallet utreds av hundratals poliser som bland annat ska gå igenom material från övervakningskameror.

Explosionen inträffade vid åttatiden på morgonen lokal tid mitt under morgonrusningen.

Borgmästaren: Oss skrämmer ni inte

Londons borgmästare Shadiq Khan fördömde attacken.

– Vår stad fördömer å det skarpaste dem som försöker utnyttja terror för att skada oss och tillintetgöra vår livsstil. London har upprepade gånger bevisat att vi inte kan skrämmas eller besegras genom terror, skev Khan på Facebook.

Även USA:s president Donald Trump reagerade på det misstänkta terrordådet. Han kallade gärningsmannen i Londondådet för en "loser".

– Det här är sjuka, galna människor som varit på polisens radar. Måste vara proaktiva! skriver Trump på Twitter.

– Loser-terrorister (förlorare) måste tas om hand på ett mycket tuffare sätt, fortsatte han.