NyhetsbildZoom
Planen för torghuset. Foto: Arkitektbyrå R Wingren Ab

Kompromiss för Torghuset framåt

Malin Henricson -
Stadsstyrelsen har enhälligt ändrat detaljplanen för centrumkvarteret så den motsvarar Museiverkets krav.

Beslutet i måndags innebär att huset på HAB-tomten intill torget bantas med en våning och taket blir sluttande.

Dessutom minskar byggrätten med cirka 200 kvadratmeter.

Ändringen baserar sig på en kompromiss mellan arkitekterna och Museiverket som skriftligen lovat dra tillbaka sin överklagan till Vasa förvaltningsdomstol efter styrelsens beslut.

Byggnads Ab Mäenpää och F.V. Irjala har skriftligen meddelat att de godkänner förändringen.

Jakobstads stadsdirektör Mikael Jakobsson räknar med att processen nu kan framskrida i normal ordning med bygglovsansökan.

- Allt lever ännu och dialogen med Museiverket fortsätter. Det blir en intensiv period de kommande veckorna och månaderna, säger Jakobsson.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan