NyhetsbildZoom
Foto: Lars Hedman

Museiverkets besked dröjer

Lars Hedman -
Museiverkets utlåtande om Torghuset i Jakobstad kan ännu dröja två veckor. Då blir det inget beslut om byggnadstillstånd nästa vecka.

Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Jorma Vertanen hade hoppas att man kan ta upp frågan om byggnadstillstånd för Torghuset på mötet den 14 januari. För det behövs att man fått in alla handlingar, som stadens arrendeavtal och Museiverkets utlåtande.

På Museiverket i Vasa säger Maria Kurtén som ansvarar för utlåtandet, att frågan är under beredning. Hennes bedömning är att utlåtandet lämnas in inom två veckor. Hon vill dock inte ta ställning till om man kommer att hinna få allt klart före onsdag nästa vecka då nämnden har sitt möte.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan