Första halvlek var utan tvekan Jaros bästa för säsongen. KTP pressades tillbaka och Jaro rullade boll på konstgräset. Jussi Aalto hade ett bra skott i ribban men i övrigt skapade hemmalaget inte mycket. Jaro gjorde 1-0 när Papa Niang utnyttjade en kommunikationsmiss i Kotkaförsvaret efter en långboll. 2-0 kom på en säker straff av Jonas Emet. Straffen kom till efter en mycket fin aktion av Thomas Kula som forcerade in i straffområdet och slog ett inlägg till Alibek Aliev som drogs omkull. - Vi hade bra kontroll på matchen och det var absolut ingen fara i det skedet, säger Alexei Eremenko till Veikkaus TV. Men minuterna efter paus blev riktigt mörka för Jaro. Först var det KTP:s tur att få en straffspark. Emil Öhberg räddade Jussi Aaltos första försök. Men domaren Oliver Reitala tyckte att Jarospelarna gått för tidigt och lät straffen gå om. Även den här gången var Öhberg nära, men bollen smet in vid målvaktens vänstra stolpe. Ett par minuter senare fick KTP en frispark på egen planhalva. När spelet redan var avblåst blev Alibek Aliev fälld. Det fick svensken att tända till och han gav KTP-försvararen en rejäl knuff. En liknande incident som Seth Paintsil hade hemma mot KPV. Den gången klarade sig yttern med en ordentlig tillsägning, men det flytet hade inte Aliev som fick rött kort. Efter det var det rejäl panik i Jaroförsvaret. KTP var nära att kvittera både en och två gånger. Eremenko böt in Kyle Curinga och Fortune Macomba och ju längre matchen led desto tandlösare blev hemmalaget. Under slutminuterna blev det några inlägg och skottförsök, men riktigt farligt blev det aldrig. Jaro: Emil Öhberg, Jamar Dixon (v), Johan Brunell, Oskar Sandström, Walter Moore, Markus Kronholm (v), Thomas Kula (v), Sergei Eremenko (61 Alvarado Morin), Jonas Emet (81 Fortune Macomba), Papa Niang (66 Kyle Curinga), Alibek Aliev (utv 50).