Chefstränaren Hasse Backe kallade honom till Finlands första VM-kvalmatch mot Kosovo i Åbo den 5 september. Hetemaj, som kom som flykting till Finland i början av 1990-talet, vill inte spela mot Kosovo i dess första VM-kvalmatch någonsin. – Det är ett knepigt läge för Hetemaj och jag förstår och respekterar hans beslut, sade Backe på onsdagen under landslagets presskonferens. – Därför tog jag inte heller ut honom till landskampen mot Tyskland.
Sparv och Toivio skadade Läget är inte heller idealiskt när Tim Sparv och Joona Toivio inte kan spela på grund av skador. – Vi har otur när tre spelare plötsligt saknas. Vi måste ändå hitta en lösning och det är min uppgift, sade Backe. – Jag hoppas bara att det inte blir fler skador.
Stora förhoppningar på Pukki Ett glädjeämne de senaste veckorna är Teemu Pukki, som varit glödhet i danska Bröndby. Han har redan gjort åtta mål i den danska ligan. – Pukki är en målspottare, jättehet just nu. Om det sker så där stora förändringar i en spelare i ett klubblag hoppas jag att det märks också i landslaget. Jag hoppas att han kan göra mål på kontringar också för nu har han självförtroendet på topp, sade Backe. Pukki har gjort ett landslagsmål senast mot Tjeckien den 21 maj 2014.