Yes Österbotten har valt regionutvecklare Maria Nybäck till årets Yes Agent. Hon har aktivt deltagit i utvecklingen av Yes Österbottens verksamhet i Jakobstadsregionen.

– Maria Nybäck är mångårig medlem i Yes Österbottens styrgrupp och deltar aktivt i utvecklingen av verksamheten i Jakobstadregionen. Hon är ett stort stöd i vårt arbete att öka samarbetet mellan skolan och näringslivet och hon främjar förverkligandet av företagsamhetsfostran. Hon har en viktig roll i verksamhetens regionala och lokala utveckling, skapar nätverk och innehar en positiv och inspirerande attityd till företagsamhetsfostran säger Inger Aaltonen, regionchef för Yes Österbotten.

YES är ett sakkunnignätverk inom företagsamhetsfostran som stöder lärare i arbetet att stärka barn och ungas arbetslivsfärdigheter och skapa en företagsam verksamhetskultur i skolan.

– I Finland görs ett banbrytande arbete inom utvecklingen av företagsamhetsfostran. Driftiga lärare har en central roll i skolans och undervisningens förnyelseprocess och i det arbetet välkomnar lärarna stöd från externa aktörer, säger Sanna Lehtonen, Yes rf:s verksamhetsledare.