Trump lät sig intervjuas av politikern Michael Gove, som skriver kolumner för The Times och som förde kampanj för det brittiska EU-utträdet. Gove har bland annat varit Storbritanniens justitieminister. Också en reporter från Bild deltog i intervjun.

Trump säger att han tror att andra länder kommer att följa Storbritanniens exempel och lämna EU. Han anser att brexit är en fantastisk sak och att ett handelsavtal mellan USA och Storbritannien skulle gynna båda parterna. Han uppger att han tänker träffa den brittiska premiärministern Theresa May snart efter att han tillträtt.

Trumps vilja att ingå ett bilateralt avtal kommer sannolikt att välkomnas av den brittiska regeringen, som de senaste månaderna har sökt möjliga handelspartners.

Kritiserar Merkel

Trumps äger att resultatet i den brittiska folkomröstningen om EU berodde på flyktingarna som kommit till Europa, och att flyktingkrisen kan leda till att EU splittras.

– Om strömmarna av flyktingar till olika delar av Europa fortsätter tror jag att det blir mycket svårt att hålla ihop EU, för människor är arga, säger Trump.

Han säger till Bild och The Times att Tysklands förbundskansler Angela Merkel begick ett "katastrofalt misstag" när hon tillät papperslösa människor att komma in i landet.

Under 2015 kom cirka 890.000 flyktingar och migranter till Tyskland. Många av dem flydde från kriget i Syrien.

Trump tilltår ändå att han respekterar Merkel och att hon är en "fantastisk ledare".

"Nato kan inte hantera terrorism"

I intervjun säger Trump också att Ryssland just nu känner sig "sårat" på grund av sanktionerna, men att "någonting som många skulle ha nytta av" kanske kan hända.

Sunday Times skrev tidigare att Rysslands president Vladimir Putin och Trump tänker träffas på Island om några veckor. Enligt tidningen vill Trump inleda en process med målet att åstadkomma ett avtal om att minska på kärnvapnen. Både Trumps och Putins talesmän dementerade uppgiften.

I intervjun säger Trump också att militäralliansen Nato är föråldrad och inte har kunnat hantera terrorismen.

Han upprepar sin åsikt att vissa Nato-länder inte betalar tillräckligt mycket, vilket enligt honom är orättvist mot USA. Enligt Trump är det bara fem länder som betalar vad de ska.