Under hashtaggen #LastNightInSweden driver twittrare hejdlöst med presidenten. Folk spekulerar vilt om vad som egentligen hände i går kväll i Sverige. Kan det ha varit en "massiv köttbullestöld", "hundratals tänder som gick sönder av knäckebröd" eller att "alla fick en bra utbildning och en fantastisk sjukvård"?

På Twitter fick den som för tillfället twittrar från kontot @sweden fullt upp med att dementera att det skulle ha skett en terrorattack i Sverige:

"Nej. Inget har hänt i Sverige. Det var ingen terrorattack. Alls. Nyheterna just nu handlar om Melfest", twittrar skolbibliotekarien Emma, och syftar på Melodifestivalen.

Carl Bildt är en av dem som höjer på ögonbrynen på Twitter. "Sverige? Terrorattack? Vad har han rökt?" skriver Sveriges forne utrikesminister som kommentar till en länk till rapportering om Trumps tal.

Uttalandet om Sverige, och flera andra länder, kom under Trumps "rally", politiska massmöte, i Florida på lördagskvällen i USA.

– Titta vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige? Vem hade kunnat tro det? De tog in en massa människor, och fick fler problem än de trodde var möjligt, sade presidenten från scenen.

Det spekuleras om att Trump hänvisar till ett program som sänts på fredagen på tv-kanalen Fox. Filmaren Ami Horowitz intervjuas om en dokumentärfilm han gjort där han för fram tesen om att Sverige döljer problem som invandring fört med sig.

Inte heller den svenska säkerhetspolisen Säpo vet vad USA:s president Donald Trump tänker på när han tar upp något som ska ha hänt i Sverige i sitt senaste brandtal.
Varken Säpo eller den amerikanska ambassaden kan ge någon förklaring, skriver Aftonbladet.

– Det finns ingenting som har ändrats i hotbildsbedömningen sedan i fredags kväll, nej, säger Karl Melin på Säpos presstjänst till tidningen.

Trump-skeptiker i USA räknar nu till tre icke-existerande terrorattacker som presidenten och hans krets hänvisat till för att försvara sin hårda attityd mot invandring och muslimer: Atlanta, som Vita husets talesman Sean Spicer nämnt flera gånger, Bowling Green, en påstådd "massaker" som rådgivaren Kellyanne Conway pratat om, och nu Sverige.

I de båda första fallen har Trumps representanter sedermera backat och förklarat att de råkade säga fel.