Finnair har ställt in omkring hundra flyg. Bolaget ställer in alla inrikesflyg som skulle ha avgått under arbetsnedläggelsen samt en stor del av Europaflygen och ett fjärrflyg under samma tidsperiod.
Finavia meddelar att strejken syns åtminstone som förseningar av andra flybolags avgångar på flera flygplatser.

Över 7 000 av Finnairs passagerare drabbas av strejken. Vid Finnair uppger man att man hittills har haft kontakt med 6 000 av dem. Bolaget har erbjudit kunderna nya flygalternativ, och om inga alternativ hittats har kunderna fåttflytta fram resan till ett annat tillfälle eller ställa in den.

Sammanlagt har Finnair ställt in ett hundratal flyg i dag. Det gäller inrikestrafiken och en stor del av Europaflygen.

Redan på morgonen inhiberades några Finnairflyg som skulle ha kommit tillbaka i eftermiddag, då strejken pågår.

Finavia uppmanar passagerarna att från tidig morgon anlända i god tid till flygplatsen. Dessutom bör man vara beredd på långa köer.

Finnair uppger att passagerare vars flyg har ställts in bör kontrollera sin bokning på bolagets webbplats för att se om Finnair har hittat en ny rutt. Om ett nytt alternativ erbjuds behöver passageraren bara komma till flyget enligt det nya resealternativet. Om det inte går uppmanar Finnair passageraren att kontakta kundtjänsten.

Om man inte erbjuds något nytt alternativ till sin bokning på webbplatsen ber Finnair att man väntar ett tag. Bolaget påminner också om att passagerarna kan byta resedag ända fram till den 2 april. Om man inte hittar något alternativ kan kunden skjuta upp resan eller begära pengarna tillbaka.

De passagerare vars flyg inte ställts in får rådet att komma i god tid till flygplatsen. Passagerarna uppmanas också att göra incheckningen i förhand på nätet och att resa med enbart handbagage om det är möjligt. Finnair råder sina kunder att ta med egen matsäck på längre Europaflyg eftersom strejken påverkar serveringen ombord.

Se vilka av Finnairs flyg som är inställda i dag!