– Spänningen är i luften. Man är fortfarande så djupt inne i tankarna, det är svårt att bearbeta. Men vi mår för övrigt bra, säger Elisa Häggström.

Systrarna besökte Stockholm över veckoslutet för att få en paus och komma bort från vardagen.

– Folk är ute och går på gatorna men visst är det tommare än vanligt. Vi försöker själv gå runt och se vad man kan hitta på en dag som denna. Vi gick precis ut, säger Elisa.

I Stockholm har många ordnat stödaktioner i form av mat, skjuts eller gemenskap. Enligt Häggström verkar vardagen sakteligen komma i gång, även om påminnelser från gårdagen finns kvar.

– Det fanns massor av blommor och ljus på Drottninggatan. Mycket medier och polis rör sig i området. En del områden är fortfarande avspärrade, bland annat gatan där vi bor. Jag tror också att tunnelbanan fungerar igen, säger Elisa.

Häggström menar att många är chockade över att det hände i Stockholm.

– Det var oväntat för alla. Attentatet drabbar de som bor här värst, tankarna går till de som på ett eller annat sätt drabbats. Vi får snart åka hem men visst har tanken slagit oss att det här hände väldigt nära Finland. Dådet kan möjligtvis påverka vår egen känsla av säkerhet men ärligt har jag inte hunnit fundera så långt ännu, säger Elisa Häggström.