Polisen grep i går en man efter lastbilsdådet i Stockholm i går. Han anhölls i natt. Polisen misstänker att han körde lastbilen som användes för att meja ner folk på Drottninggatan där fyra människor miste livet.

En fråga på presskonferensen om en insats i Hjulsta kommenteras inte med hänvisning till förundersökningssekretessen. Polisen kommenterar inte heller om någon mer är gripen.

Om mannen har uppehållstillstånd eller inte kommenteras inte.

– Hans historia kommer i andra hand i det här läget. Nu handlar det om att stärka bevisningen, säger Hans Ihrman.

Man svarar inte heller på frågor om uppgifter som cirkulerar om att mannen i förhör ska ha erkänt att han är skyldig.

Huruvida mannen "misslyckades" eller "lyckades" vid attacken besvarar Dan Eliasson så här:

– Vi vet inte riktigt hans avsikt och hur många han hade för avsikt att döda. Men han hade uppenbarligen onda avsikter, säger Dan Eliasson.

Stärkt misstanke

– Ingenting säger att vi har fel person, tvärtom stärks misstankarna vartefter utredningen fortskrider. Vi kan fortfarande inte utesluta att fler personer är inblandade, säger rikspolischef Dan Eliasson vid pressträffen.

Enligt uppgifter till SVT ska en väska med sprängämne ha hittats i lastbilen.

– Vi har påträffat en anordning i bilen som inte hör hemma där. Om det är en bomb eller någon annan typ av brandfarlig vara vet vi inte. Det pågår teknisk undersökning, säger Dan Eliasson.

Jonas Hysing, kommenderingschef, säger att region Stockholm fått alla tillgängliga resurser som behövts.

– Vi har förtätat polistätheten i övriga landet i syfte att förhindra fortsatt brottslighet. Vi kan inte utesluta att det finns människor som inspireras av det här, säger han.

Säpo tipsades

Mannen förekom i Säpos underrättelser i fjol, men hade då inga som helst kopplingar till extremistmiljön, enligt Säpochefen Anders Thornberg.

– Vi har kraftsamlat. Vi har arbetat dygnet runt och fortsätter med det, säger Anders Thornberg.

Han nämner även samarbete med andra länders underrättelsetjänster.

Den gripne mannen förekommer inte i några aktuella ärenden hos Säpo, uppger han. Däremot finns underlättelser från i fjol.

– Uppgifterna gick inte att belägga, säger Thornberg.