Polisen är förtegen om det pågående polisarbetet efter dådet på Drottninggatan i centrala Stockholm. Det har rapporterats om flera insatser i Stockholmsområdet med koppling till dådet, uppgifter som polisen inte vill bekräfta.

– Vi arbetar ständigt med olika insatser beroende på var vi är i utredningen men jag har inget konkret, adresser eller detaljer att prata om, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Enligt Hägg har ingen med koppling till det misstänkta terrordådet gripits förutom den 39-årige mannen som är anhållen.

Polisen fortsätter sitt utredningsarbete med oförminskad styrka.

– Man följer upp eventuella tips och andra åtgärder som görs i utredningen. Man pratar med personer som har uppgifter att lämna. Man sammanställer material, säger Hägg.

Expressen: 11-åring ett av offren

Sammanlagt vårdas tio personer på sjukhus i Stockholmsområdet efter dådet som har krävt fyra människoliv.

Fyra har allvarliga skador och två ligger på intensivvårdsavdelningar, uppger Stockholms läns landsting. Bland de sex övriga skadade finns ett barn och det är inte allvarligt skadat.

En person avled under fredagen på sjukhus och tre avled på Drottninggatan.

Expressen rapporterade tidigare att ett av dödsoffren var en elvaårig flicka. Anhöriga till flickan uppges ha bekräftat det för tidningen. Polisen har inte bekräftat det.

Polisen vill i nuläget inte släppa någon information om den person som identifierats som ett av dödsoffren. Arbetet med att identifiera de tre övriga dödsoffren pågår, enligt polisens presstalesperson Towe Hägg.

– När identifiering är gjord och anhöriga är underrättade, det är då vi går ut med det, säger hon.

Avspärrningar hävda

I går kväll var polisen klar med den tekniska undersökningen på platsen och hävde avspärrningarna.

Att dådet utreds som ett terroristbrott motiverar vice chefsåklagaren Hans Ihrman – som leder förundersökningen – med att tillvägagångssättet känns igen.

– Sedan finns det omständigheter som talar för en uttalad avsikt att skada vår befolkning och att injaga skräck och fruktan. Det är det utredningen är inriktad på. Mycket talar än så länge för att så är fallet, säger han.