Tre av de fyra avlidna är enligt polisen identifierade och de anhöriga är underrättade. Ett av offren var från Belgien.

Tio personer vårdades fortfarande med skador de ådrog sig vid fredagens terrorattack, uppger Stockholms läns landstings pressjour. Fyra är allvarligt skadade och två av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. Sex, varav ett barn, vårdas för lättare skador.

Polisens nationella kommenderingschef Jonas Hysing uppger för SVT att sju personer har tagits in till förhör, utöver den 39-årige mannen som anhållits misstänkt för terrorbrott.

Efter beskedet att misstankarna mot den anhållne har blivit starkare har polisen blivit mer förtegen om utredningen. Det beror med största sannolikhet på att fokus ligger på förundersökningen. Fler förhör ska hållas, 39-åringens rörelser under fredagen ska kartläggas liksom hans kontakter med andra.

Polisen bekräftar att två personer har hämtats till förhör under söndagsmorgonen efter ett tillslag av Nationella insatsstyrkan i Sollentuna.

– Vi genomför en mängd insatser där vi kontrollerar personer och håller förhör. Det är för att klargöra om det har bäring på utredningen eller inte, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren till TT.

Polisen har gjort ytterligare minst två tillslag under gårdagen där vittnen kunde se att flera personer fördes iväg.