Att Emmanuel Macron ställs mot Marine Le Pen i presidentvalets andra omgång var ett väntat resultat på marknaden, enligt Heiskanen. Han säger ändå att brexitomröstningen och presidentvalet i USA har orsakat en viss osäkerhet som kommer att prägla marknaden fram till slutet av presidentkampen. Bland annat har räntorna på Frankrikes statslån hittills stigit en del under valet.

– Trots att det ser ut som att Macron har ett försprång, finns det fortfarande två alternativ. Vi har också i tidigare val sett att slutspurten kan bli jämn.

Resultatet av första omgången kan ändå lindra oron på marknaden, säger Heiskanen. En lugnande effekt har redan synts på marknaden i Asien.

Enligt Heiskanen är marknadens kortsiktiga reaktioner inte särskilt betydelsefulla för Finland.

– Jag ser att betydelsen är större under ett längre tidspann. För Finlands del är det viktigast att följa med hurudana politiska beslut som fattas i Frankrike och vilken linje landet väljer.

I Nordeas morgonrapport konstaterades också att resultatet i det franska presidentvalet var väntat. Marknaden och gallupundersökningarna ser Macron som en stark förhandsfavorit.