Polisen och Säkerhetspolisen har tillsammans verkställt gripandet efter en mycket stor mängd förundersökningsmaterial har bearbetats, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Personen anhölls i går. Senast på onsdag den 26 april ska åklagaren fatta beslut om personen ska begäras häktad eller inte.

Stockholms landsting har sedan i morse avslutat det stabsläge som påbörjades efter terrordådet, skriver landstinget på sin hemsida.

Av dem som skadades i attacken är det nu bara en person som fortfarande vårdas på akutsjukhus, dock ej på intensivvårdsavdelning.

Den krisstödstelefon som varit öppen dygnet runt sedan dådet kommer att hålla öppet fram till och med den 7 maj. Dock begränsas öppettiderna till 8–16 varje dag. Övriga tider hänvisas personer i behov av stöd till 1177 Vårdguiden som har öppet dygnet runt.

Fyra människor dödades när en lastbil kördes in på Drottninggatan i centrala Stockholm. En misstänkt gärningsman, 39-årige Rakhmat Akilov från Uzbekistan, har via sin advokat erkänt dådet och sitter häktad sedan den 11 april.