Grundlösa rykten och påhittade "nyheter" med snabb spridning blev ett stort samtalsämne i presidentvalet i USA.

– Om vi ser på den följande två veckorna så kan det hända att sådana här falska medier skulle kunna angripa Macron, säger Laura Parkkinen.

I presidentvalets andra omgång ställs En Marche-rörelsens Emmanuel Macron och högerextrema Front nationals Marine Le Pen emot varandra.

Ingendera kandidaten representerar något av de traditionella huvudpartierna, så presidentvalet innebär en förändring i den franska politiken oberoende vem som vinner.

En skillnad jämfört med tidigare är att presidenten knappast kommer att få majoritet för sitt eget parti i parlamentsvalet i juni.

Efter att resultatet i den första omgången i presidentvalet stod klart uttryckte de gamla stora partierna, Republikanerna och Socialisterna, sitt starka stöd för Macron. Om förhandsfavoriten Marcon väljs till president tror Parkkinen att han kan bilda en regeringskoalition med politiker från mitten-högern och mitten-vänstern.

– Den som blir president måste finna en gyllene medelväg för att kunna vara hela folkets president. Presidenten står inför utmanande tider, åtminstone inrikespolitiskt.

Stora teman i inrikespolitiken är enligt Parkkinen bland annat terrorism, säkerhet och invandring.

– Dessutom har det pratats mycket om den franska medelklassens kris, ekonomin och sysselsättningen.